Institutii finantatoare

Cei mai importanti parteneri in acest moment sunt finantatorii nostri:


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (“BERD”)
BERD a sustinut industria de microfinantare din Romania prin acordare unor facilitati de finantare utilizate apoi de beneficiari pentru acordarea de microcredite si prin acordarea de asistenta tehnica. Patria Credit este unul  dintre beneficiarii unei astfel de facilitati de finantare, primind si sprijin in cadrul unor programe de asistenta tehnica care permit dezvoltarea activitatii proprii de micro-finantare.
 
Developing World Markets (“DWM”)
DWM este o institutie financiara care are ca scop acordarea de finantare pietelor emergente. Finantarea acordata de DWM a sustinut dezvoltarea activitatii de microcreditare a Patria Credit.
 
European Investment Fund ("EIF")
Patria Credit IFN SA si European Investment Fund (EIF) au semnat un acord de finantare in cadrul European Progress Microfinance Facility, institutia noastra fiind prima institutie financiara din Romania care beneficiaza de aceasta facilitate, facilitate destinata exclusiv finantarii micro-intreprinderilor.


Sursele de finantare sunt obtinute in baza programului de finantare al Uniunii Europene,”European Progress Microfinance Facility”
www.ec.europa.eu/epmf
www.eif.org/progress

Conditii de eligibilitate pentru beneficiarii finali ai finantarii, in baza programului de finantare al Uniunii Europene “European Progress Microfinance Facility”

European Fund for Southeast Europe (“EFSE”)

EFSE este un fond de investitii care sprijina dezvoltarea parteneriatelor public-private cu rolul de a duce la cresterea industriei microfinantarii. Alaturi de alti jucatori din piata locala, Patria Credit a beneficiat in ultimii 4 ani de finantare si asistenta tehnica din partea sa.

OIKO Credit
OIKO Credit este creditor al societatii de peste 4 ani. Totodata, a fost un partener solid care a sustinut dezvoltarea activitatii de microfinantare a Patria Credit.

Overseas Private Investment Corporation (“OPIC”)
The Overseas Private Investment Corporation (OPIC) este o agentie aflata în subordinea guvernului american, care sustine investitiile SUA în piete emergente din întreaga lume. Agentia ofera finantari pe termen mediu si lung prin împrumuturi directe si garantare a împrumuturilor. Finantarea acordata de OPIC a sustinut cresterea activitatii de microcreditare a institutiei noastre.

International Finance Corporation ("IFC")
IFC, membru al Grupului Bancii Mondiale si Patria Credit au stabilit un parteneriat pentru a sprijini accesul la finantare pentru microintreprinderile si intreprinderile mici din Romania, sprijinind o crestere economica sustenabila.
IFC a asigurat un imprumut de 36.6 milioane lei (10.4 milioane dolari) pentru Patria Credit, cea mai mare institutie de microfinantare non-bancara din Romania.
 

background top