Istoric

Patria Credit este cea mai mare institutie nebancara de microfinantare din Romania, avand o experienta de peste 14 ani de acordarea creditelor pe piata locala.

Societatea are ca obiect de activitate acordarea de credite pentru afaceri microintreprinderilor si companiilor mici, intreprinzatorilor individuali si producatorilor agricoli.

Prioritatea noastra este acordarea de servicii financiare unor categorii de clientela cu acces limitat la serviciile financiare, datorita limitarilor date de profilul de risc sau limitarilor geografice. Deservim peste 12.000 de clienti companii mici si producatori agricoli.

Volumul creditelor plasate de Patria Credit in 2013 este de peste 35 milioane de EUR (echivalent). O parte din creditele pe care le acordam clientilor sunt destinate cofinantarii proiectelor europene (atat pentru aportul propriu, ca si credite tip bridge).

Patria Credit are o prezenta nationala prin cele 43 de unitati teritoriale si si-a inceput activitatea sub forma unui program de finantare al World Vision International, devenind treptat o institutie dedicata exclusiv finantarii micilor afaceri si producatorilor agricoli.

Domeniul nostru de activitate: Microfinantarea

Patria Credit finanteaza microintreprinderile si producatorii agricoli

Ce inseamna microfinantarea?

Microfinantarea are ca scop sprijinirea dezvoltarii economice si sociale. Acest demers se realizeaza prin acordarea de credite destinate dezvoltarii de proiecte, activitati sau afaceri, sustinerii proiectelor de dezvoltare economica sau comunitara.

Microfinantarea se deosebeste de activitatea de creditare din sistemul bancar prin tehnicile de analiza a creditului si a clientului:

Abordarea orientata catre client prin cunoasterea foarte buna a abilitatilor, capacitatilor sale manageriale de a dezvolta o anumita afacere sau activitate;
Analiza fluxurilor reale de numerar pentru evaluarea gradului de risc si estimarea sumei finantate se iau in considerare toate veniturile realizate de client.

Aceasta industrie s-a dezvoltat in ultimii anii, si datorita implicarii institutiilor financiare internationale care au alocat resurse semnificative pentru a o sprijini.

background top