Fondul European de Investiții (FEI)

Patria Credit IFN este prima instituție financiară din România beneficiară a unui împrumut subordonat de la Fondul European de investiții (”FEI”)/European Investment Fund ("EIF")

Mai multe detalii Solicită acest serviciu

Prin Programul de Investiții pentru Creștere a Capacității instituțiilor de microfinanțare din cadrul programului UE pentru ocupare a forţei de muncă şi inovare socială (EaSI CBI), Fondul European de Investiții (FEI) acordă Patria Credit IFN un împrumut subordonat pentru o perioadă de 10 ani. Cele 10 milioane de lei sunt destinate susținerii planurilor ambițioase de dezvoltare ale IFN-ului în următoarea perioadă în special în domeniul finanțării micro-fermelor, care au in general acces limitat la creditarea tradițională. Împrumutul are ca scop și îmbunătățirea capacității Patria Credit de a contracta alte linii de finanțare de la creditori de renume. 

Patria Credit IFN SA și European Investment Fund (EIF) au semnat un acord de finanțare în cadrul European Progress Microfinance Facility, instituția noastră fiind prima instituție financiară din România care beneficiază de această facilitate destinată exclusiv finanțării microîntreprinderilor.