Consiliul de Administrație

Bogdan Merfea

Bogdan Merfea

Bogdan Merfea este Președintele Consiliului de Administrație. Bogdan are o experiență vastă de management executiv, ocupând anterior poziția de CEO în Patria Bank, Patria Credit IFN și Raiffeisen Bank Kossovo.

În paralel cu dezvoltarea unei cariere universitare pe parcursul a 18 ani, dl. Merfea a coordonat, începând din anul 1995, proiecte și programe pentru susținerea și promovarea microîntreprinderilor și IMM-urilor în România.

Activ promotor al incluziunii financiare, dl. Merfea este membru activ în European Microfinance Network și este, în continuare, președinte CA în Patria Credit. Dl. Merfea are o vastă experiență academică, este doctor în Inginerie Mecanică și masterand în Business Management, urmând, de asemenea, cursuri în cadrul prestigioasei școlii INSEAD

Daniela Elena Iliescu

Daniela Iliescu

Daniela Iliescu este membru în Consiliul de Administrație al Patria Bank, cu vastă experiență în domeniul financiar (management financiar, raportare și bugetare) pentru instituții importante precum EEAF și BAF. Dna. Iliescu este foarte activ implicată în monitorizarea investițiilor fondurilor în sectorul serviciilor financiare, cele mai relevante fiind investițiile în Patria Bank și Patria Credit.

Anterior poziției actuale a lucrat timp de șapte ani în cadrul PWC România, unde a fost responsabilă cu coordonarea serviciilor de audit și consultanță financiară pentru clienți importanți din domeniul bancar, leasing, companii de creditare și de gestionare a activelor.

A absolvit Academia de Studii Economice (București), este un membru acreditat al ACCA, Camera Auditorilor Români și Organizația Română de Contabili și a absolvit cursurile Executive MBA al Universității din Viena.

Burak Yildiran

Burak Yildiran

Burak Yildiran a fost numit membru al consiliului de administrație al Patria Credit în 2021.

Are o experiență de 25 de ani în domeniul bancar, financiar și tehnologic, dintre care aproape 20 de ani petrecuți în cadrul Garanti BBVA. Burak a lucrat și în România în funcția de director general adjunct al Garanti România. În timpul mandatului său la cea mai mare bancă din Turcia, a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerii, strategic leadership, managementul schimbării și transformării, digitalizarea, experiența clienților și managementul talentelor.

Burak deține un MBA de la WU Executive Academy - Universitatea din Viena și un BA în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Hacettepe din Ankara.

 

Comitetul executiv

Raluca Ștefania Andreica
Director General

Raluca Ștefania Andreica

Raluca Ștefania Andreica a preluat poziția de Director General în februarie 2016.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria financiar-bancară, Raluca este printre primii specialiști în microfinanțare din România. Cu povești de firul ierbii și din realitatea profundă a satului românesc, Raluca este un „true believer” și un „do-er” în dezvoltarea ruralului de la noi. Totodată, se împlică și în regiune, fiind consultant în Moldova, Board Member în cadrul European Microfinance Network și, totodată, s-a alăturat constituirii primei instituții de finanțare a sectorului economiei sociale din Romania, AFIN.

Raluca Andreica este absolventă al Academiei de Studii Economice și deține un MBA în Management Financiar și Servicii Financiare.

Valeria Mâinea
Director General Adjunct și CFO

Valeria Mainea

Valeria Mâinea a revenit în cadrul Patria Credit în poziția de Director General Adjunct și CFO începând cu octombrie 2022, după ce anterior a ocupat poziții diverse în aria financiară în cadrul Grupului Patria Bank. Cu o experiență de peste 20 de ani în industria financiar bancară, din care peste 15 ani în poziții manageriale, Valeria are o expertiza profesională extinsa, atât în instituții financiare bancare cât și nebancare - IFN,  în aria financiară, cu focus pe planificare & controlling, raportare – reglementare, contabilitate, metodologie și trezorerie. S-a implicat activ în proiecte provocatoare din Finance și Business (implementare și raportare IFRS, transformare IFN în bancă și M&A), servicii și produse bancare, precum și microfinanțare. Valeria a absolvit Academia de Studii Economice și este membru acreditat ACCA UK.