Comitetul executiv

Raluca Ștefania Andreica
Director General

Raluca Ștefania Andreica a preluat poziția de Director General în februarie 2016, anterior fiind Managerul Departamentului Vânzări Agro Patria Bank.

Cu o experiență de peste 17 ani în industria financiar bancară, din care peste 10 de ani în poziții de management,  Raluca Andreica și-a adus deja un aport semnificativ la îmbunătățirea proceselor, produselor și la dezvoltarea organizațională a grupului Patria.

Know-how-ul în domeniul microfinanțării și a finanțării companiilor în general, spiritul organizatoric și determinarea sunt elemente ce o recomandă.

Raluca Andreica este absolventă al Academiei de Studii Economice și deține un MBA în Management Financiar și Servicii Financiare.

Marian Tetici
Director General Adjunct

Marian Tetici

Marian Tetici a preluat funcția de Director General Adjunct în 2015, poziție din care a avut și continuă să aibă o contribuție importantă în implementarea strategiei de creștere și dezvoltare a companiei.

Experiența sa de peste 10 ani de management financiar în instituții financiare nebancare, dar și implicarea în proiectele derulate în cadrul companiei din ultimul an, au constituit argumentele promovării sale în poziția actuală.

Absolvent al Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, Marian Tetici este membru al Camerei Consultanților Fiscali din România iar experiența sa relevantă in funcția de Director economic în cadrul unei companii specializată în leasing financiar (Del Fin Leasing), reprezintă un atu important.

Consiliul de Administrație

Bogdan Merfea

Bogdan Merfea

Bogdan Merfea este Președintele Consiliului de Administrație. Bogdan are o experiență vastă de management executiv, ocupând anterior poziția de CEO în Patria Bank, Patria Credit IFN și Raiffeisen Bank Kossovo.

În paralel cu dezvoltarea unei cariere universitare pe parcursul a 18 ani, dl. Merfea a coordonat, începând din anul 1995, proiecte și programe pentru susținerea și promovarea microîntreprinderilor și IMM-urilor în România.

Activ promotor al incluziunii financiare, dl. Merfea este membru activ în European Microfinance Network și este, în continuare, președinte CA în Patria Credit. Dl. Merfea are o vastă experiență academică, este doctor în Inginerie Mecanică și masterand în Business Management, urmând, de asemenea, cursuri în cadrul prestigioasei școlii INSEAD

Daniela Elena Iliescu

Daniela Iliescu

Daniela Iliescu este membru în Consiliul de Administrație al Patria Bank, cu vastă experiență în domeniul financiar (management financiar, raportare și bugetare) pentru instituții importante precum EEAF și BAF. Dna. Iliescu este foarte activ implicată în monitorizarea investițiilor fondurilor în sectorul serviciilor financiare, cele mai relevante fiind investițiile în Patria Bank și Patria Credit.

Anterior poziției actuale a lucrat timp de șapte ani în cadrul PWC România, unde a fost responsabilă cu coordonarea serviciilor de audit și consultanță financiară pentru clienți importanți din domeniul bancar, leasing, companii de creditare și de gestionare a activelor.

A absolvit Academia de Studii Economice (București), este un membru acreditat al ACCA, Camera Auditorilor Români și Organizația Română de Contabili și a absolvit cursurile Executive MBA al Universității din Viena.

Burak Yildiran

Burak Yildiran a fost numit membru al consiliului de administrație al Patria Credit în 2021.

Are o experiență de 25 de ani în domeniul bancar, financiar și tehnologic, dintre care aproape 20 de ani petrecuți în cadrul Garanti BBVA. Burak a lucrat și în România în funcția de director general adjunct al Garanti România. În timpul mandatului său la cea mai mare bancă din Turcia, a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerii, strategic leadership, managementul schimbării și transformării, digitalizarea, experiența clienților și managementul talentelor.

Burak deține un MBA de la WU Executive Academy - Universitatea din Viena și un BA în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Hacettepe din Ankara.